Loading...

Kategori: Industribelysning

LED belysning är en miljövänlig belysningsteknik

Om du inte levt under en sten de senaste tio åren så har du troligtvis hört talas om led belysning. Led är en barnbrytande teknologi som förändrat vårt samhälle på en global nivå. Vad menar jag då med att led är en miljövänlig belysningsteknik kanske du undrar? Nedan följer några punkter som visar hur led skiljer sig från halogen. Som du märker så har led många fördelar när den ställs sida vid sida med den föråldrade halogen lampan. Tyvärr har stora investeringskostnader medfört att många företag och även privatpersoner inte riktigt hakat på trenden, men detta har förändrats under senaste 72 månaderna. Genom att man upptäckt mer effektiva metoder att tillverka led belysning så har priserna gått ner och gjort ljuskällorna mer prisvärda.

  • Led lampor innehåller inget kvicksilver som är en farlig metall för naturen och miljön
  • Led släpper inte ut någon koldioxid jämfört med halogen och övriga ljuskällor
  • Livslängden för led lampor är betydligt längre än traditionella ljuskällor

 

Industribelysning moderniseras med led strålkastare

När man tänker på industribelysning så är det framförallt stora lampor i lager och fabriker som drar otroligt mycket ström. Detta är inte långt ifrån sanningen och därför har många företag valt att lämna halogen för att byta till led. En led strålkastare kan med enbart 20% effektförbrukning generera lika mycket ljus som halogen. Industribelysning slukar otroligt mycket energi och kostar oerhört mycket pengar för företag som äger stora lager och fabriksytor. Led strålkastare med en effekt på 100W lyser alltså lika starkt som en traditionell 500W ljuskälla.

Även lysrör används i stor utsträckning som takbelysning inom industrilokaler och led sänker den totala kostnaden med ca 70% jämfört med fluorescerande belysningsteknik. Ficklampor är en annan typ av lampa som med led blivit väldigt populärt inom många yrken då denna mobila belysning ger en otrolig flexibilitet till en relativt låg kostnad. Ficklampor används inom reningsverk där trånga utrymmen måste belysas snabbt och enkelt och här passar ficklampan perfekt. Mer information om ficklampor kan du läsa om genom att klicka här.