Loading...

Kategori: Fordonsbelysning

En sida som testar och jämför olika fordonslampor

Jag är ingen expert på fordonslampor som de flesta redan vet men här kommer i alla fall ett tips till dig som är på jakt efter något bra. Vill man gå på djupet när det kommer till led-ramper så föreslår jag att du besöker webbsajten ledramptest.se som är ett oerhört bra verktyg att hitta rätt bland alla ramper. Med sitt stilrena upplägg, tydliga information och uppenbara kompetens inom området så är det lätt att ta till sig den fakta som presenteras på hemsidan. Sidan ledramptest.se är specialister på just fordonsbelysning av flera olika slag. Med sina många år på nacken så förklarar de enkelt skillnaden mellan olika komponenter samt listar och utför egna test av de olika LED-ramperna som finns på marknaden.

W-Light är ett varumärke vars popularitet går spikrakt uppåt. Med sin höga prestanda och blygsamma pris har den blivit en av många förares personliga favorit. W-Light Comber 550 är en av de flaggskepp som just nu står obesegrade inom sin prisklass med sin otroliga räckvidd på 648 meter med 1 lux!

På ledramptest.se som går man ner på detaljnivå och in på effektiviteten hos de olika ramperna utan för den delen bli otydliga i sitt budskap. Både för- och nackdelar vägs upp mot varandra och ger webbsajten en transparens som jag ofta eftersöker hos andra aktörer.

Att sätta en ljusramp på bilen kräver att man väger upp sina behov inom såväl prestanda som estetik. Jag landade i att en W-Light passar mig och min plånbok, samt bockar av min kravlista på vad en fordonsbelysning ska ha för funktioner. Såhär i efterhand, när den väl är monterad, så tackar jag skribenterna på webbsajten för att ha gjort mig medveten om detta ljusmonster till LED-ramp.

För dig som är ute efter att hitta runda ljus som håller hög klass så kan jag rekommendera sidan bästaextraljusen.se som listar flera olika produkter från alla delar av världen. Jag kom över videon nedan av en slump och tänkte att jag skulle dela med mig om hur många fordonsljus faktiskt inte presterar lika bra som man tror att dom gör.

Fordonsbelysning ökar säkerheten vid mörkerkörning

Jag arbetar främst med inomhusbelysning men av naturliga skäl så sträcker sig mitt intresse gällande belysning även till andra områden som bilar och fordon. Idag tänkte jag därför förklara lite närmare vad man bör ha i åtanke när man ska köpa extraljus till sin bil, denna mini-guide kommer att lämpa sig bäst för läsaren som inte har någon tidigare erfarenhet av extraljus belysning överhuvudtaget. Försök hänga med när jag förklarar vad de tekniska termerna betyder.

En extraljus LED guide för nybörjare

När du handlar extraljus led så finns det ett par benämningar du bör hålla ett extra koll på. Här nedan förklarar jag vad dessa benämningar betyder i detalj.

Lumen är en benämning som anger hur mycket ljus en ljuskälla avger. Att känna till lumen-talet är viktigt men du bör ha i åtanke att lumen inte tar hänsyn till hur mycket av ljuset som faktiskt är användbart. En del extraljus led lampor har dålig optik vilket resulterar i att ljuset sprider sig åt alla möjliga håll (ibland upp i trädtopparna). Detta är inte vidare effektivt och hjälper inte dig framför ratten något vidare under kvällskörningen. Därför är det viktigt att ljuset är fokuserat mot bilvägen för minimalt ”spilljus”.

Lux är en benämning som anger lumen per kvadratmeter. Man brukar mäta hur långt ett extraljus lyser med bibehållet värde på 1 lux. Lux anger med andra ord hur kraftfullt ljuset är inom en kvadratmeter.

Ljusbilden är ett av de viktigaste punkterna när du handlar extraljus eller ljusramper. En led ljusramp med flood ljusbild ger ett bredare ljus som sträcker sig mot väggrenen, medan en spot ljusbild ger ett avlångt ljus som ger en betydligt längre kastlängd. Det mest populära för en led ljusramp är combo ljusbild. Combo kombinerar båda ljusbilderna på ett väldigt smart sätt vilket gör att du får både ett brett och långt ljus på en och samma gång. Egentligen finns det väldigt mycket mer att skriva om när vi talar om extraljus och led ljusramper men informationen ovan beskriver grunderna på ett bra sätt hoppas jag. Kontakta mig ifall ni tycker att något är oklart!